Ekmek Arası Balık İle Kârlı iş Fikri!

Para kazanmak isteyenler ekmek arası balık satarak para kazanabilirsiniz.

 

Besin sektörü bildiğimiz suretiyle bitmeyen tükenmeyen ve para harcanırken düşünülmeyen bir sektör. Sizlere anlatacağımız sektörde hem ek iş olarak yapılabilecek hemde yalnız bu işe yönelme imkanı olan bir iş. Düşük sermayeli işler içinde bulunan ve elinizin hamaratlığı ile kolaylıkla ilerletebileceğiniz aile fertlerinden faydalanarak eleman giderlerinden kısabileceğiniz bir iş. Örnek olarak hanımınız anneniz şeklinde aile fertlerini çalıştırarak tutum sağlayabilirsiniz.

Ilk olarak işimiz ekmek arası balık ekmek yapmak. Balık alarak ekmek içine çeşitli yeşillikler domates soğan koyarak satabiliriz. Bunun için hali hazırda bir büfe olabilir. Yada güzel minik bir dükkan olabilir. Potansiyel olarak işlek bir yer yada endüstri içinde bir dükkan da olabilir. Ilk olarak maliyetler hakkında konuşalım.

 

Balık pişirmek için bir tezgah almak ile başlayabiliriz. Bu ortalama piyasada 2000 – 2500 tl şeklinde rakamlarda bulabilirsiniz. Yanına tüp alarak tamamlayabilirsiniz. Hal yada manavdan yan malzemeleri alabilirsiniz. Şimdi sıra geldi balığa. Balık hazır olarak da satılıyor tüm olarak da alıp siz ayıklayabilirsiniz. Ekmek içine girecek balık hazır ayıklanmış olarak 3,5 tl ye alabilirsiniz. Bu tarz şeyleri balık halinden almak mümkün kasasında 55 çift balık bulunuyor fiyatı 350 370 tl şeklinde fiyatlarda değişiyor. Fırından toptan fiyatına da ekmek alarak işe devam edebilirsiniz. Dükkan için dekorasyon için maliyet belirlemedik tamamen kendi seçimleriniz ile halledebilirsiniz. Yanında köfte yada değişik ürünler de pişirebilirsiniz.

Satış grafiği oluşturmak gerekirse şu şekilde oluşturabiliriz. Ortalama 5 tl ye bir ekmek arası balık maliyetimiz oluyor. Bu ekmek arası balığı 10 tl şeklinde bir rakama satabiliriz. Yanında içecek yada öteki ürünleride pazarlayabilirsiniz. Güzel lezzet yakalayarak güzel satışlar elde edebilirsiniz. Örnek bir hesap yaparsak bir ekmek arası balıktan 5 tl kazanabiliriz. Günce  50 balık ekmek satmak zor olmasa gerek. İlk zamanlar bu sayı olmasada zaman içinde bu rakama çıkmak zor olmasa gerek. Averaj 50 ekmek ile 250 lira kazanabilirsiniz. Haftanın 5 günü emek vererek ayda yirmi gün de ortalama 5000 lira para kazanabilirsiniz. Gider hesaplamaları için lüzumlu veriler elimizde yok fakat tüp giderleri şeklinde giderler olduğundan ortalama 3000 tl temiz para kazanmamız mümkün. Denizden gelen bu lezzeti müşterilerinize sunarak fırsata çevirebilirsiniz.

“Ekmek Arası Balık İle Kârlı iş Fikri!” üzerine bir yorum

Yorum yapın