Tantuni Dükkanı Açmanın Maliyeti ve Ne Kadar Kazandırır

Tantuni Mersin’e özel bir sarma çeşididir. Birçok kişi tarafından tüketilen tantuni etle yapılır ve birçok lokantada satılır. Çok sevilen bir lezzet olduğu için tantuni dükkanı açmak çok yüksek gelir getirebilecek iş fikirleri arasındadır. Bu alanda iş yeri açmak için birçok alternatifiniz var. İlk işinize başladığınızda hızlı bir şekilde müşteri kazanmak istiyorsanız bayilik sistemine başvurabilirsiniz. Bayilikler genellikle adından söz ettiren firmalar tarafından verilir ve bu firmaların müşterilerini otomatik olarak hızlı bir şekilde çekersiniz. Aynı zamanda mağaza kurulum süreci son derece hızlıdır. Ancak iş yeri açmanın farklı alternatifleri de var.

Tantuni Dükkanı Kadar Tasarruf Ediyor

Diğer bir alternatif ise işletmenizi restoran tarzında farklı bir isimle açmaktır. Restoran tarzında açmanız işletmenizin maliyetlerini biraz daha yükseltebilir. Aynı zamanda gerekli sağlık standartlarının sağlanması da sizi bu süreçte zorlayabilir. Diğer bir alternatif ise daha küçük, salaş ve açık alan olarak işletme açmaktır. Tantuni genellikle yürüyerek yenen bir yemek olduğu için bu tür işletmeler çok tercih ediliyor. Ayrıca çok fazla sermaye gerektirmez.

Tantuni mağazası açma konusunda girişimci fikirleriniz varsa, öncelikle iyi bir iş planına ihtiyacınız var. Bu iş planında hem maliyet kalemlerini hem de ne zaman kar edeceğinizi detaylı olarak hesaplamalısınız. Tantunici açmak için tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kendi işini kurmak isteyenler için tantunisyen açmak oldukça karlı bir iş fikri olarak değerlendirilebilir. Ancak bu iş doğrudan insan sağlığı ile ilgili olduğu için gıda işletmesi açma şartlarına uyulması önemlidir. Tantuni sektöründe yüksek başarı elde etmek için öncelikle gerekli hijyen koşullarını sağlayabildiğinizden emin olmalısınız. Tantuni dükkanı açmak için birçok konuda detaylı araştırma yapmalı ve doğru lezzeti yakalayabilmelisiniz.

Tantuni dükkanı konusunda titiz davranmalı ve bu alanda en fazla karı elde edebileceğiniz şekilde bir iş planı yapmalısınız. İşletmenizin kurulacağı yer, tantuni için malzemelerin temin edileceği işletmeler, tantuni yapacak personel gibi birçok konu iş planında yer almalıdır. Bu süreçte kar marjı ve maliyet hesaplamalarınızı detaylı bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Tantunici açılması açısından özellikle işletmenin kuruluş şekli büyük önem taşımaktadır.

Tantuni Dükkanı Açma

tantuni dükkanı açmak hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz, ancak bu alanda karlı bir iş yapmak istiyorsanız, deneyimli bir tantuni ustası ile çalışmanız gerekir. Özellikle Mersinli tantuni ustaları aradığınız kaliteyi en iyi şekilde sağlayacak kişiler arasındadır. İşletmenizin geniş bir oturma alanına sahip olması da kar marjını etkileyecek unsurlar arasındadır.

Tantuni Dükkanı Açmanın Maliyeti

Tantuni dükkanı açmanın maliyeti, mağaza açılışında en önemli konuların başında gelir. İşletmenizi açacağınız mekanın konumu ve büyüklüğü maliyet üzerinde son derece etkilidir. Ancak işletmenizin büyüklüğü ve iyi bir yerde olmanız maliyetinizi artıran bir konu olsa da bu karlılık sürecinde sizi olumlu yönde etkileyecek bir konudur. Tantunici açılışı açısından özellikle işlek cadde tarafında yer alan dükkanlar tercih edilebilir. Öğle saatlerinde müşteri çekmek, çalışan sayısının fazla olduğu yerlerde maliyetlerinizi kısa sürede kapatmanız açısından önemli bir detaydır.

Tantuncuyu açmak için birçok malzeme gerekiyor. Mağaza lokasyonu dışında tezgah, kesici takımlar, masa ve sandalyeler, yazar kasa, çalışanlar ve daha birçok konuyu da maliyet kalemlerinize dahil etmelisiniz. Bu süreçte deneyimli personellerle çalışmalısınız. Ancak maliyeti düşürmek ve tantuni yapımı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız ilk etapta işinizi kendiniz yürütebilirsiniz. Böylece maliyet kaleminizden personel maaşı, sigorta gibi giderlerinizi azaltmış olursunuz.

İşletmenizi açmak için gereken sermaye ortalama 25 bin ile 50 bin TL arasında değişmektedir. Ancak bu durum işletmenin büyüklüğüne ve konumuna göre farklılık göstermektedir. Ayrıca hijyen ve müşteri memnuniyeti gibi konularda gerekli önlemleri önceden almış olmanız iş başarınız için son derece önemli bir konudur.

Yeterli sermayeniz yoksa KOSGEB desteklerine de başvurabilirsiniz. Bu süreçte kurum sizi küçük bir girişimcilik kursuna götürür. Ardından sınava girerek bir işletmeyi yönetme yeteneğinizi ölçer. Bu sınavlarda başarılı olmanızın ardından KOSGEB size gerekli sermayeyi sağlar. Sermayenizi kullanırken kurumun şartlarını da göz önünde bulundurmalısınız.

Tantuni Mağaza Kazançları ve Kar Marjı

Kendi işinizin sahibi olmak istiyorsanız tantunici açmayı deneyebilirsiniz. Çünkü tantuni dükkanı geliri ve kar marjı birçok işletmeden daha yüksek olabilir. Bu durumda iyi bir iş planı hazırlamak başarınızı yakından etkileyen faktörler arasındadır. Tantunici açmak istiyorsanız, maliyetinize göre kar edebilmeniz son derece önemlidir.

İşinizi açmak için seçtiğiniz yere ve diğer tüm malzemelere harcadığınız sermaye, çalışma tarzınıza ve kararlılığınıza bağlı olarak 9 ay gibi kısa bir sürede ortaya çıkıyor. Bu süreçte kar marjınızı artırmak için tantuni çeşitlerini de sunabilirsiniz.

Tantuni Dükkanı Açmanın Maliyeti

Sadece etli tantuni yerine balık, ciğer veya tavuklu tantuni çeşitlerini de satışa sunabilirsiniz. Tantuni’nin satış fiyatı genellikle 10 TL ile 30 TL arasında değişiyor. Bir usta ile çalışmak yerine kendi işinizi yürütmek istiyorsanız sermayenin geri dönüşü daha da kolaydır.

Tantuni Bayiliği Sağlayan Firmalar

Tantuni dükkanı açmak için farklı yollar kullanabilirsiniz. Kendi seçeceğiniz bir isimle mağaza açmanız, ileride kendi markanızı yaratmanız açısından büyük avantajlar sağlayabilir. Ancak kısa sürede kar etmek ve müşteri garantili bir iş yeri açmak istiyorsanız tantuni bayilerinin sunduğu desteği almalısınız. Bu alanda size bayilik veren birçok firma bulunmaktadır. Ancak her bayilik şirketinin şartları birbirinden farklı olabilir. Tantuni bayiliği alabileceğiniz firmalar arasında şu isimler yer alıyor:

  • Master Tantuni Tantuni Franchise
  • Göksel Tantuni Bayiliği
  • Aşık Tantuni Franchise
  • Datdo Tantuni Bayisi Tarafından
  • Kral Tantuni
  • Mrk Tantuni Bayisi
  • Tantuni Fisso Bayiliği

Bayilik almak için kasanızda bulundurmanız gereken sermaye gibi birçok firmanın sunduğu avantajlardan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Ayrıca şirketler sizin girişimci ruhunuz, işi yönetip yönetemeyeceğiniz gibi konulara da dikkat ediyor.

Tantuni Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Tantuni dükkanı açmak için birçok farklı resmi belge gerekmektedir. Bu belgeler olmadan açılan işletmeler hakkında çeşitli cezai işlemler yapılabilmektedir. Bu nedenle işinize başlamadan önce belediyeye, esnaf odalarına ve vergi dairesine ayrı ayrı evrak ibraz etmeniz gerekmektedir. Bir Tantuni mağazası açmak için gereken belgeler şunları içerir:

  • İş yeri kira sözleşmesi veya senet fotokopisi
  • pasaport fotoğrafı
  • İş yeri açılış bildirim belgesi
  • İkamet kanıtı
  • Kullanılacak araçların faturaları
  • Vergi levhasının iki kopyası
  • Kira ve tapu fotokopisi
  • Kimlik belgesinin kopyası
  • Yangın söndürücü doldurma
  • Bağlı olduğunuz esnaf odasının sicil belgesi

Bunlara ek olarak şirket bünyesinde işyeri açıyorsanız ustalık belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, imza sirküleri ve faaliyet belgesi gibi birçok farklı belge bulunmaktadır.

“Tantuni Dükkanı Açmanın Maliyeti ve Ne Kadar Kazandırır” üzerine 2 yorum

Yorum yapın