Rehabilitasyon Merkezi Açmak | Maliyeti ve Kazancı

Sabırlı ve iletişimi güçlü bir insansanız, işinize yarayabilecek bir iş fikri ile gelir elde etmek ister misiniz? Rehabilitasyon merkezi açmak Gelir elde ederken ruhsal olarak kendinizi iyi hissedebileceğiniz bir alan olabilir. Öyleki ki işinizi yaparken gördüğünüz bir gülümseme, bir adım, bir kelime size dünyaları verebilir.

Rehabilitasyon Merkezi Açmak

Rehabilitasyon Merkezi Açmak

Rehabilitasyon merkezleri, bedensel ve ruhsal sorunları olan bireylerin toplumsal hayata uyumlarında destek olmayı amaçlayan kuruluşlardır. Bu amaçla oldukca yönlü emek verme destek eğitim programları yürütülmektedir. Psikologlar, fizyoterapistler, değişik branşlardaki uzmanlar ve öğretmenler, bu mevzuda hususi eğitim almış uzmanlarla beraber iş yapmaktadır. Bu perspektiften hususi eğitim merkezi açma maliyeti Yüksek şeklinde görünse de devlet destekleri maliyetlerinizi azaltabilir.

Hususi eğitim ve rehabilitasyon merkezi açmak da bir toplumsal hizmettir. Hususi eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin açılması, işletilmesi ve öteki hususlar yönetmelikle düzenlenir. Yaptığınız işin maddiyat kadar maneviyatına da ehemmiyet veriyorsanız Rehabilitasyon merkezi açma koşulları Bununla ilgili araştırma yapabilirsiniz.

Okumak: Rehabilitasyon merkezi açmak haricinde değişik fikirler edinmek 115+ Yeni İş Fikri başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Rehabilitasyon Merkezi Iyi mi Açılır?

20.03.2012 tarihindeki Resmi Gazete’de piyasaya çıkan Ulusal Eğitim Bakanlığı Hususi Öğretim Kurumları Yönetmeliğine gore rehabilitasyon merkezleri açılmaktadır. Bu yönetmelikte, rehabilitasyon merkezi açmak Lüzumlu şartlar açıkça yazılmıştır.

Kurumun açılması için ilk olarak ilgili ulusal eğitim müdürlüğüne izin başvurusu yapılır. İnceleme Valilik tarafınca yapılır. Valilik reddederse, kurucu yada kurucu temsilci karara 15 gün içinde itiraz edebilir. Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) bu itirazı 15 gün içinde karara bağlar.

İncelemenin ana başlıkları şunlardır:

Binanın kullanım amacına ve belirlenen standartlara uygunluk Ders vasıta ve gereçlerinin yeterliliği Yönetici, öğretmen ve öteki personelin sayı ve kalite yönünden yeterliliği Müfredatın Bakanlıkça onaylanması

Sınavdan geçerek izni onaylanan kurum, Yönetmelikte yer edinen belgelerle beraber izin, işyeri açma ve emek verme ruhsatı almak için valiliğe yada kaymakamlığa başvurur.

Rehabilitasyon Merkezi Açmak İçin Lüzumlu Koşullar

Rehabilitasyon merkezi açabilmek için ilk olarak hizmetin ne kadar kırılgan bulunduğunun bilincinde olmak gerekiyor. Hususi eğitime gereksinim duyan insanlarla zaman geçirmek ve onları toplumda kabul görecek bireyler haline getirmek vakit ve emek isteyen bir iştir. Şundan dolayı, Rehabilitasyon merkezi açma koşulları Mevzuyu gözden geçirmeden ilkin bu vakit ve çabayı harcamaya istekli olmalısınız.

Gerçek kişiler yada tüzel kişiler tarafınca hususi eğitim ve rehabilitasyon merkezleri kurulabilir. Üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olan gerçek şahıs yada tüzel kişiliğin kurucu temsilcisi olan kurucunun uzman yada öğretmen olarak atanabileceğini yada değişik bir merkezde eğitim çalışanı olarak vazife yaptığını gösteren belgeler. minimum 3 yıl sunulması beklenmektedir.

Merkezler dairelerde eğitim faaliyeti sağlayamaz. Tamamen kuruma ilişik müstakil binalarda kullanımı açılabilir. Ek olarak kurumun bahçesinin olması ve bu bahçenin binanın haricinde olması gerekmektedir.

Kurumun uyguladığı programın Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca onaylanmış olması gerekir. Rehabilitasyon merkezi açmak Bunun için kurumda öğretmenler, usta öğreticiler ve uzman eğitmenler eğitim vermelidir. Usta öğreticiler, minimum ortaöğretime haiz olan, öğretecekleri mevzuda Bakanlıkça verilmiş bir sertifikaya haiz olan ve Bakanlıkça belirlenen düzeyde yabancı dil bilgisine haiz kişilerdir. Uzman öğretim elemanlarının yetiştirecekleri alanda yüksek tahsil diplomasına haiz olmaları gerekmektedir.

Kurum bünyesinde Hususi Öğretim Kurumları Kanununda belirtilen şartları elde eden ufaklıklara parasız eğitim sağlanmalıdır.

Okuyun: Bir Emek harcama Merkezi Açmak

Hususi Eğitim Merkezi Açma Maliyeti

Hususi eğitim merkezleri her anlamda sofistike bir iştir. Ek olarak devletimizde merkezler büyük bir gerekseme ve zorunluluk olduğundan gelir sürekliliği vardır. hususi eğitim merkezi açma maliyeti Aşağıdaki öğeleri ihtiva eder.

Kurum Maliyeti: Resmi kurumlardan alınacak izinler için yapılacak harcamaları ihtiva eder. Bunlar, resmi belge almaktan, standarda uygun bina kiralamaya, kurs ekipmanı edinmeye kadar değişik kalemleri içeriyor. Personel Maliyeti: Merkezde çalışacak personelin maaşlarını ve toplumsal yardımlarını ihtiva eder. Öteki Maliyetler: Bakım-onarım, parasız eğitime gereksinim duyan evlatların giderleri, hizmet giderleri şeklinde kalemleri ihtiva eder.

Bu kalemleri göz önünde bulundurarak rehabilitasyon merkezi açmak Ana para yoğun bir iş. Aylık kazanç ise piyasa koşullarında 1-1,5 yıl içinde başlangıç ​​sermayesini geri getirebilmektedir.

Rehabilitasyon Merkezi kimler içindir?

Hususi eğitim ve rehabilitasyon, engelli bireylerin topluma uyum sağlamalarında, kendi bakımlarını yapmalarında ve mesleki yeterlilik kazanmalarında çeşitli güçlükler yaşayan engellilere yönelik meydana getirilen tüm emekleri kapsar. Bu zorluklar şu şekilde sıralanabilir:

Dil ve konuşma güçlükleri Zihinsel ve fizyolojik problemler Duyusal ve davranışsal problemler Bu sorunlarla toplumsal uyumsuzluk

Bu emekleri yapma izni olan kurumlar ise hususi eğitim ve rehabilitasyon merkezleridir. Rehabilitasyon merkezi açmak bu kitlenin gereksinimlerini ve hassasiyetlerini göz önünde bulundurmalısınız. Bir kişinin bu merkezlerde destek eğitimi alabilmesi için hususi eğitim değerlendirme kurullarından onay alınması gerekmektedir. Kurullar bu sonucu hem fiziki teşhis hem de eğitimsel değerlendirme sonucunda vermektedir.

Kabul edilen öğrenciler hem bireysel hem de grup eğitimi alırlar. Ek olarak ailelere aile eğitimi ve danışmanlığı sağlanmaktadır. Gruplar oluşturulurken öğrencilerin engel türleri, dereceleri, öncelikli eğitim gereksinimleri şeklinde hususlar dikkate alınır.

Rehabilitasyon Merkezi Yönetmeliği

Hususi eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin işletilmesi Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın kontrolündedir. hususi eğitim ve rehabilitasyon merkezi yönetmeliği İlk kez 2011 senesinde kendi adıyla bir yönetmelik yayınlanmıştır. Bu yönetmelik 18.05.2012 tarihindeki Resmi Gazete’de piyasaya çıkan Hususi Öğretim Kurumları Yönetmeliği ile yürürlükten kaldırılmıştır. Günümüzde merkezlerin açılması, işletilmesi ve kapatılmasına ilişkin uygulamaları içeren iki temel düzenlemeden söz etmek mümkündür. Rehabilitasyon merkezi açmak Bu iki düzenlemeyi denemeden ilkin dikkatlice incelenmelidir.

20.03.2012 Tarihindeki Hususi Öğretim Kurumları Yönetmeliği (Öğretim Yönetmeliği) 18.05.2012 Tarihindeki Hususi Öğretim Kurumları Yönetmeliği (Eğitim Yönetmeliği)

Öğretim yönetmeliği, hususi öğretim kurumlarının açılması ve işletilmesine ilişkin usul ve esasları düzenler. Eğitim yönetmeliği ise eğitim yönetmeliği kapsamında oluşturulan kurumlarda eğitim, öğretim ve yönetime ilişkin usul ve esasları düzenlemektedir. Ek olarak engellilere uygulanacak eğitimin niteliği ve masrafların karşılanması mevzusu da eğitim yönetmeliği kapsamındadır. Son olarak merkezin aylık, haftalık ve günlük emek verme saatleri ile ders saatlerini belirleyen emek verme takvimi detaylı olarak eğitim yönetmeliğinde yer verilmiştir.

Rehabilitasyon Merkezi Açmak İsteyenlere Tavsiyeler

Hem durağan(durgun) bir gelir elde etmek hem de birazcık yatırım yaparak toplumsal katkı sağlamak istiyorsanız rehabilitasyon merkezi açmak iyi bir düşünce olabilir. Devamlı ve keyifli bir iş yaşamı için Rehabilitasyon merkezi açmak isteyenlere tavsiyeler Listemize aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Utangaç ve sabırsız bir yapıya sahipseniz bu işe teşebbüs etmeyin. Bu iş hem gün içinde hem de emek verme yaşamı süresince süreklilik gerektirir. İyi bir merkez için iyi bir kadro oluşturmalısınız. Duyarlı bir mevzu olduğundan eğitim personelinden temizlik personeline kadar titiz bir seçim gerektirir. Hem işin başlangıcında hem de periyodik aralıklarla tüm personele eğitim desteği verilmesi iyi olacaktır. Sıkı denetime doğal olarak bir iş olduğundan mevzuatı iyi takip etmelisiniz. Bu mevzuda danışmanlık hizmeti almak işinizi kolaylaştıracaktır. Merkezinizi şehrin merkezinde açmayın. Mümkünse kent merkezinde ulaşımı kolay; fakat şehrin koşuşturmacasından uzak bir yer seçin.

Yorum yapın