Vatanımızda oldukca popüler olmasa da Avustralya, İtalya, İngiltere ve ABD şeklinde ülkelerde oldukça popüler bir sektördür. Boyları 42 santimetre ile 80 santimetre içinde değişen bu minik atlar, her iki ırkından da daha akıllı ve hünerlidir. Ağırlıkları 90 ile 150 kilo içinde değişmektedir. Midilli At Çiftliği Oluşturmak ve Midilli Atları Yetiştirmek doğru sonucu verdiğinizden güvenli olabilirsiniz. Bu yazımızda sizi A’dan Z’ye götüreceğiz. midilli at çiftliği iyi mi kurulur detaylı olarak anlatacağız.
Not: Midilli at çiftliği oluşturmak haricinde değişik fikirler edinmek En Yeni 75+ İş Fikri başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.
Hızlı erişim
Midilli Atı Çiftliği İnşa Etme
Midilli at çiftlikleri de otizmli ve Down sendromlu hastaların uğrak yeridir. Onlar kas gelişimi ve fizyolojik aktivite doktorlar tarafınca tavsiye edilir. Birçok at çiftliğinde bu tür faaliyetlerin yapıldığını görmek mümkündür. Bir midilli at çiftliği inşa et İsteyenlerin aslolan deposu sıhhat faaliyetleri için meydana getirilen emekler olacaktır.
Kazanç açısından öteki kurulan çiftliklerden daha yüksek kazanç elde etmek mümkündür. Seans ve tur olarak hizmet veren çiftlikler, saatlik minimum 300 TL ücret almaktadır. Yada 500 metrelik parkur için 60 TL tur tutarı alınır.
Midilli Çiftlikleri Nerede Kurulmalı?
Ilk olarak minimum 1500 metrekarelik bir alana gereksinim var. Bu alana haiz olabilirsiniz gezinsel ve naturel nebat örtüsü ile Yer yer çiftlikler kurmanız yararınıza olacaktır. Başlangıçta başlayacağınız minik ölçekli midilli atı çiftliği ile kazanacağınız paraya bağlı olarak kısa sürede gelişme şansına haiz olacaksınız.
Sadece midilli çiftliği ile iş yapabilmek için büyük şehirlere yakın olmanız gerekir. Mesela; İstanbul Çatalca’da midilli at çiftlikleri var. Çatalca’ya yakın bir midilli çiftliği kurabilirseniz büyük bir avantajınız olur.
Midilli Çiftliği Ne Kadar Açılacak?
Midilli atları, her iki türü şeklinde ot ve samanla beslenir. Fazladan beslemeye gerek kalmamıştır. Midilli atlarının sayısı 10 bin ile 25 bin TL içinde değişmektedir. Midilli atıyla oluşturacağınız bir çiftliğin maliyeti 50 bin ile 100 bin TL içinde değişiyor. Vatanımızda midilli atları bulabilirsiniz. Sahibinden.com şeklinde sitelerde reklamlar var.
Sadece kendinizi 50 bin TL’lik bir ana para ile sınırlamanızı önermiyoruz. Sebebi ise potansiyelin yüksek olduğu bu sektörde 4 midilli atı ile zayıf kalmanızdır. Minimum 10-20 midilli atı Büyük bir yatırım yapmış olup çiftlik kurmalısınız sonuçta minimum 1-2 dönüm arazinin maliyeti sizin için yüksek olacaktır.
Midilli Atı Çiftliği Teşviki
düzgüsel at çiftliği açmak aynı şartlara haizdir. Yerdeki dolgu ve çimlenme alanlarına dikkat ettiğiniz sürece kolaylıkla ruhsat alabilirsiniz. Hem de yaşınıza ve yaptığınız iş koluna bakılırsa İl Ziraat Müdürlükleri tarafınca 30 bin TL bağışlama desteği KOSGEB 70 bin TL faizsiz kredi alabilirsiniz. Ne de olsa vatanımızda yapılması ihtiyaç duyulan nadir iş kollarından biridir.
Pony Horse Çiftliği Kazancı nedir?
Vatanımızda köpek, at, balık ve çeşitli hayvanlar için çiftlikler bulunmaktadır. Pony at çiftliklerinin size öteki çiftliklerden daha yüksek gelir sağlayacağını söylememiz kafi. Saatlik 300 TL kiralama hizmeti olan bir midilli atı size günlük 500-600 TL kazandırabilir. Her neyse gerisi sana kalmış. Yetiştireceğiniz at sayısı, yapacağınız reklam, gezinsel bölgelere yakınlığınız, emek verme saatleriniz gelirinizi artırabilir yada azaltabilir.
Midilli Çiftliği Oluşturmak İsteyenler İçin Yol Haritası
Yalnız midilli çiftliği değil birçok çiftlik kurma projesi hakkında makaleler oluşturduk. Çiftlik sahipleri, çoğu zaman karlı olan bu sektörlerde devamlı gelişme yolundadır. Midilli çiftliğine yapacağınız yatırım ile gelişme yoluna gidebilirsiniz.
Midilli at çiftliği kurmakla ilgili ana para sıkıntısı çekiyorsanız, değişik yatırımcılar aramanız için bir yöntemdir. Mesela; Para toplama siteleri vasıtasıyla yatırım toplamayı deneyebilirsiniz. Ya da değişik fikirler almak istiyorsanız En Karlı İş Fikirleri Ek olarak yazımıza da göz atabilirsiniz.
” Midilli At Yetiştiriciliği ” başlıklı yazımızın sonuna geldik. Aklınıza takılan mevzular için yorum kısmından bizimle iletişime geçebilirsiniz.