Mum yaparak para kazanmak fikri ile sizlere bu yazımızda iyi mi para kazanırız bu mevzudan bahsedeceğiz. Bildiğiniz benzer biçimde web sitemizde birçok iş fikri ve para kazanma mevzusunda sizlere değişik makaleler hazırlıyoruz. Son günlerde sıkça duyduğumuz bu mevzudan sizlere anlatmak isterim. Mum yapmak artık eskiden kullanıldığı benzer biçimde yalnız ışık elde etmek için değil artık dizayn ve dekoratif olarak yerini almaya başladı dostlar. Bu mevzuda birçok yapımcı çeşitli hesaplardan ve pazaryerlerinden bu mevzuda imalata başlayıp satışlarını gerçekleştiriyorlar. Bu mevzuda bilmenizde fayda olacak şey imalatın da satılmasında iyi mi yapılacağıdır. Ilk olarak sizlere mumdan anlatmak isterim.
Mum İçin Lüzumlu Olan Malzemeler
- 1 kilo balmumu, katı parafin yada soya mumu.
- 1 metre kadar mum ipi (hazır kesilmiş iplerden alabilirsiniz).
- Mum hammaddesini eriteceğini kap ve ocak (mikrodalga da olur).
- Mum kalıbı (herhangi bir kalıp kullanabilirsiniz cam kavanoz genel anlamda kullanılır).
Bir oldukça yerde oldukça karışık ekipmanlardan bahsedilmiş. Düzgüsel bir mum yapmak istiyorsanız bu ekipmanlar kafi. Sadece, kokulu mum için esans, renkli mum için toz boya (mum boyası olarak geçer) ve ahşap mum fitili benzer biçimde değişik ürünler kıllanabilirsiniz. Bu tarz şeyleri internette satın almak günümüzde oldukça kolay.
Adım Adım Mum Yapımı
Mum iyi mi yapılır? Konusunu uzun uzun anlatarak kafanızı karıştırmak istemiyorum özetlemek gerekirse mum hammaddesini bir kaba boşaltıyor ve eritiyorsunuz. Burada dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan nokta mumu ocakta eritecekseniz 1 tencere 1 de kap kullanarak buharda eritmek. Mikrodalgada istediğiniz kabı kullana bilirsiniz. Doğal olarak bu esnada ister ocakta olsun ister mikrodalga fırında ara ara karıştırmak gerekir.
Sonraki aşamada ise mum erirken kalıplarınıza yada kavanozlara fitili ortalayarak yerleştirmek. Fitilleri yerleştirdikten sonrasında mandal yada tel toka benzer biçimde unsurlarla sabitlemeniz büyük bir uğraştan kurtaracaktır sizi. Sonraki aşamada yaptığınız mumu kurumaya bırakıyorsunuz, devamında ambalaj ve paketleme işlemini yaparak satışa hazır hale getirebilirsiniz. Adım adım anlatacak olursak…
- Mum hammaddenizi bir kabın içine koyarak eritin.
- Mum hammaddesi erirken kavanozlarınıza mum iplerini yerleştirin ve sabitleyin.
- Eriyen mumunuzu kavanoz yada kalıplarınıza dökerek ısısının düşmesini/kurumasını bekleyin.
- Kuruyan/soğuyan mumlarınızı paketleyin yada ambalajlayın.
Mum yapım işlemi işte bu kadar kolay. Standar mum üretimi bu şekilde gerçekleştirilmektedir. Mum yapımı için oldukça fazla teknik yok, sadece bazı insanoğlu daha karışık mumlar üretmeyi tercih ediyor ahşap mum fitili kullanıyorlar, renk tozu kullanarak renklendiriyorlar vs. Bu tarz şeyleri yapmak için ihtiyacınız olan yukarıda da bahsettiğim benzer biçimde renk tozu yada besin boyası.
Bu boyanın kullanım miktarı ise tamamen göz sonucu, istediğiniz tonu yakalayana kadar boya kullanabilirsiniz. Genel anlamda 1 kilo hammaddeye 5 ML damla yada 5 gram renk tozu kafi olmaktadır. Koku için gene 1 kilo hammaddeye 5-10 damla esans kafi gelmektedir. Fazla kullanmamaya dikkat edin.
Çeşitli videolardan da bu mevzuda informasyon edinebilirsiniz. Satış mevzusunda planınızı derhal pazaryerleri değil instagram feysbuk benzer biçimde ortamlarda reklam vererek de pazarlayabilirsiniz. Satış mevzusunda fikirlerinizi altyapı olarak hayata geçirip mum pazarlayabilirsiniz. Çeşitli renklerde ve modellerde mum yaparak güzel bir bütçe ile para kazanabilirsiniz.