2022 senesinde tarıma olan ilgili bundan önceki yıllara gore daha da artmıştır. Dünya üstünden yaşanmış olan pandemi ve harp şeklinde durumlar durum ürünlerinin fiyatlarının artmasını elde etmiştir. Bundan dolayı bu yazımızda sizler için getirisi yüksek olan en karlı ziraat ürünleri listesini oluşturduk. Bu ürünleri yetiştirerek yapacağınız yatırımı kısa sürede amorti edebilirsiniz. Susuz ziraat ürünleri, topraksız ziraat ve para eden bitkilerle ilgili tüm detaylar yazımızda.
Kazançlı ziraat ürünlerini listelemeden ilkin, ziraat yaparak para kazanmanın tamamen sizin elinizde bulunduğunu unutmayınız. Zira yapacağınız teknolojik üretim şekilleri ile 10 dönümden elde edeceğiniz verimi 5 dönüm tarladan elde edebilirsiniz. Bunun tersi durumda geçerlidir. Para kazanmak için toprağınızı ölçtürmeli ve devamlı dreneja ehemmiyet vermelisiniz.
Ilk olarak yapabileceğiniz tarımsal iş fikirleri göz önünde bulundurmalısınız. Bu ziraat türleri topraklı ziraat, topraksız ziraat, susuz ziraat şeklinde sıralayabiliriz. Doğal olarak bunların haricinde da değişik yöntemlerde vardır. Sadece saydığımız yöntemler çağdaş ziraat yöntemlerini oluşturmaktadır.
Not: Tarımsal iş fikirleri beklentinizi karşılamıyorsa, En Yeni 75+ iş Fikri başlıklı makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.
Hızlı erişim
- En Karlı Ziraat Ürünleri
- 1. Makademia Fındığı
- 2. Kinoa Bitkisi Yetiştirmek Ve Kinoa kazancı
- 3. Guava Yetiştirmek
- 4. İstiridye Mantarı Yetiştirmek
- 5. Kuzu Göbeği Mantarı Yetiştiriciliği
- 6. Safran Yetiştiriciliği
- 7. Yasal Haşhaş Yetiştiriciliği
- 8. Soya Fasulyesi Yetiştiriciliği
- 9. Josta Üzümü Yetiştirmek
- 10. Beyaz Çay Üretimi Yapmak
- 11. Altın Çilek Üretimi Yapmak
- 12. Bombay Fasulyesi Yetiştirmek
- 13. Yaban Mersini Yetiştiriciliği
- 14. Çuha Çiçeği Yetiştiriciliği
- 15. Stevia Yetiştirmek
- 16. Pikan Cevizi Yetiştirmek
- 17. Trüf Mantarı Yetiştirmek
- 18. Tatlı Patates Üretmek
- 19. Susam Üretim Yapmak
- Topraksız Ziraat Iyi mi Yapılır?
- Susuz Ziraat Iyi mi Yapılır?
- Organik Ziraat Iyi mi Yapılır?
- Topraklı Ziraat Iyi mi Yapılır?
En Karlı Ziraat Ürünleri
Sizler için getirisi yüksek para kazandıracak 20+ tane ziraat ürününü listeledik. Bu listede yer edinen en karlı ziraat ürünleri ile kısa zamanda maliyetinizi amorti etmeniz mümkündür.
1. Makademia Fındığı
Omega-7 içeren tek gıda deposu desek yeridir. Ek olarak Omega-3 bakımından da oldukça zengindir. Sıcak yerlerde yetişen bir fındık türüdür. Ağaç boyları 2-3 metre içinde değişmektedir. Makademya fındığı kilogram fiyatı ise 180-250 TL içinde değişmektedir. Vatanımızda Şanlıurfa, Gaziantep, mersin şeklinde sıcak yerlerde yetişebilmektedir. Ek olarak saymadığımız bir sürü gıda değerleri vardır. Üretim sonrası ise direkt ihracat yapabilirsiniz.
2. Kinoa Bitkisi Yetiştirmek Ve Kinoa kazancı
Kinoa bitkisi de NASA tarafınca tüketilen bir nebat türüdür. Buğday pirinç ve arpaya alternatif olarak geliştirilmiştir. Protein ve lif bakımından inanılmaz zengindir. Bir bakıma vejetaryen ve rejim besin diyebiliriz. Kilosu ise 10-15 TL arası değişmektedir.1 hektarlık alanda 5-6 ton civarı ürün alabilirsiniz. Hem de internasyonal ziraat örgütü FAO tarafınca da kinoa bitkisi senenin bitkisi olarak seçilmiştir. Detaylar için kinoa yetiştiriciliği başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
3. Guava Yetiştirmek
Potasyum, kalsiyum, demir ve C vitamini bakımında varlıklı olan Guava meyvesi bununla beraber kansere iyi geldiği bilinmektedir. Bilhassa Prostat kanserinde iyileştirici tesirleri gözükmektedir. Ağaç boyları maksimum 7-8 metre civarıdır. Cenup ABD ve Hindistan anavatanıdır. Guava meyvesinin kilosu ise 60-70 TL arası alıcı bulmaktadır. Vatanımızda ise Mersin, Urfa şeklinde yerlerde yetiştirilebilmektedir.
4. İstiridye Mantarı Yetiştirmek
Vatanımızda oldukça revaçta olmasa da yurt haricinde oldukça tüketilmektedir. Antioksidan bakımından oldukça zengindir ve anemiye iyi gelmektedir. İstiridye Mantarı lüzumlu spor, yumurtalar, kompostlar yardımıyla bir buçuk ay şeklinde kısa bir zamanda yetiştirilmektedir. Kilosu ise 50-60 TL arası alıcı bulmaktadır. İstiridye mantarını isteğinize bağlı olarak kurutulmuş bir halde yurt dışına da ihraç edebilirsiniz.
5. Kuzu Göbeği Mantarı Yetiştiriciliği
Zihin açıcılık, protein zenginliği, kan yapıcılık ve vücut direncini arttırması yönünden tercih edilmektedir. İngiltere, Almanya ve İtalya da yüksek oranda talep edilmektedir. Vatanımızda ise Sarıkamış Ormanları ve Muğla Seydikemer ormanlarından toplanmaktadır. Kilosu ise yaş olarak 200 TL kuru olarak da 1500 TL’ye varan rakamlar ihraç edilmektedir. Kuzu göbeği mantarı hemen hemen vatanımızda keşfedilmemiştir diyebiliriz.
6. Safran Yetiştiriciliği
İlaç, kimya ve boya sanayisinin hammaddesi olan safran bitkisi ile kısa zamanda varlıklı olabilirsiniz. Yaptığınız yatırım miktarı ile yılda %500 kar elde edebilirsiniz. Safranın gramı 40 TL olan safran bitkisinin kilosu 30-40 bin TL içinde değişmektedir. Vatanımızda Safranbolu’da yetişen safran bitkisi için elverişli iklime sahipseniz güzel paralar kazanabilirsiniz. Detaylar için safran yetiştiriciliği başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
7. Yasal Haşhaş Yetiştiriciliği
Haşhaş dediğimizde uyuşturucu olan afyon sakızı aklımıza gelebilir. Sadece Haşhaş bununla beraber tıp dünyasında uzun süreden beri kullanılmaktadır. Bilhassa haşhaş sütü morfin yapımında kullanılırken tohumları ise yağ elde etmek için kullanılmaktadır.
Okuyun: Yasal Haşhaş Yetiştiriciliği
8. Soya Fasulyesi Yetiştiriciliği
Çoğumuz tarafınca malum bir üründür soya fasulyesi. Sadece soya ile neler yapılabileceği pek kim bilir. Vejetaryen ürünler üretimi için birebir olan soya geleceği parlak olan bir üründür. Soya ile peynir, yoğurt, süt, et hatta petrol dahi üretmeniz mümkündür.
9. Josta Üzümü Yetiştirmek
En dayanıklı bitkilerden birisidir. Melez bir nebat çeşididir josta üzümü. Eksi 30 dereceye kadar dayanabilmektedir. Bilhassa C vitamini olmak suretiyle vitamin bakımından varlıklı bir üzüm çeşididir. Josta üzümü en oldukça para kazandıran meyve ağaçları içinde yer almıştır. Dayanıklı olması ve yatırımın geri dönüş süresinin kısalığı üretimini cazip kılmaktadır.
10. Beyaz Çay Üretimi Yapmak
Dünyada ilk Çin de yetişen beyaz çay yeni yeni gündeme gelmeye adım atmıştır.20 gramı 80 tl olan beyaz çay ilaç sanayisinde, kozmetik sanayisinde ve düzgüsel içimlik çay olarak kullanılmaktadır. Üreteceğiniz beyaz çayları vatanımızda hali hazırda bulunan Çaykur’a satmanız mümkündür.
11. Altın Çilek Üretimi Yapmak
Dünyada orta ABD, Orta Afrika ve İsrail’de üretilmektedir. Yararları yeni yeni gündeme gelmektedir. Bilhassa Recep Tayyip Erdoğan tarafınca kullanılmaktadır. Kan şekerini düzenlemesi, ihtiva ettiği B vitaminleri ve cilt kanserine karşı çok büyük bir şifa göstermektedir. Kilosu ise 200-250 TL arası değişmektedir. Kurulmuş olanları ise 1500 TL ye kadar çıkmaktadır.
12. Bombay Fasulyesi Yetiştirmek
Piyasada bilinmeyen bir fasulye çeşitidir. Çoğu zaman Akdeniz mutfaklarında kullanılmaktadır. Vatanımızda ise yetiştirilmekte olup bir tek ihraç edilmektedir. Kısa sürede en karlı ziraat ürünleri içinde adını daha oldukça duymaya başlayacağınız bir üründür.
13. Yaban Mersini Yetiştiriciliği
İlaç sektörü ve besin sektörü açısından aranılan bir nebat çeşididir. Maki şeklinde bir bitkidir. Boyları maksimum 2 metredir. Yaban mersini şeker hastalığına iyi gelmekte ve kan şekerini dengeleyici özelliği bulmaktadır. Yetiştirilmesi pek zahmetli olmayan yaban mersinin kilosu 40 TL’den alıcı bulmaktadır. Daha çok data için yaban mersini yetiştiriciliği ile ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.
14. Çuha Çiçeği Yetiştiriciliği
Çuha çiçeği ege bölgesinde çayırlık alanlarda kendiliğinden yetişmektedir. Aslen toplayıcılarına kilosu 40 kuruş şeklinde bir para kazandırmaktadır. Sadece yurtdışına ihraç edilen bu çiçek ilaç olarak ülkemize kilosu 60 bin dolardan dönmektedir. Tarlaya ne ekmeli hangi üründe para var diyenlerin kesinlikle denemesi ihtiyaç duyulan bir tarımsal üründür.
15. Stevia Yetiştirmek
Yeni bir şeker üretim bitkisidir. Dünyada yavaş yavaş revaçta olmaya adım atmıştır. Düzgüsel şeker pancarına gore 300 kat daha çok üretim yapılması mümkündür. Şimdilik bir tek tatlandırıcı üretimi yapılmaktadır. Ek olarak normla şekere gore kalorisi düşük olup cilt kırışıklıklarını azaltmak şeklinde bir sürü faydası vardır. Stevia bitkisinin Kuru halinin kilosu 1500 tl den alıcı bulmaktadır. Seracılıkta en karlı ürün olarak göze çarpmaktadır.
16. Pikan Cevizi Yetiştirmek
Cenup ABD’da Amazon bölgesinde yetişen pikan cevizi gıda değerleri bakımından oldukça zengindir. Vatanımızda kuruyemiş sektöründe karşımıza çıkmaktadır. Kilosu ise 150 TL’ye kadar alıcı bulmaktadır. Çiftçilikte en karlı işler içinde yer alır. Kısa sürede fiyatının daha da artacağı tahmin edilmektedir.
17. Trüf Mantarı Yetiştirmek
Akdeniz iklim kuşağında yetiştiği bilinmektedir. Öteki bir adı kara elmas olan trüf mantarı zenginler tarafınca tüketilmektedir. Vatanımızda ise meşhur otellerin menülerinde yer almıştır. Kilo fiyatı ise 1000 Euro’ya kadar alıcı bulmaktadır.
18. Tatlı Patates Üretmek
Altın patates desek yeridir. Vitamin değerleri bakımından oldukça yüksektir. Dünyada 200 milyon ton üretimi yapılmaktadır ve bunun yarısı Çin tarafınca tüketilmektedir. Akdeniz ikliminde yetiştirilmekte ve kilosu 30 tl den alıcı bulmaktadır. İlaç, petrol, plastik ve besin sanayisinde kullanılmaktadır. Tarımsal iş fikirleri içinde ekimi ve toplaması diğerlerine gore daha hızlıdır.
19. Susam Üretim Yapmak
Bilinmiş olduğu suretiyle ülkemiz susam ihtiyacını karşılayamamaktadır. Susam, yağ bakımından da kıymetli bir bitkidir. Anadoluda oldukça kolay yetişebilmektedir. Kilosu ise 40 tl den alıcı bulmaktadır. Susam fiyat artış grafiğini incelediğinizde her yıl fiyatının %20 artış gösterdiğini görebilirsiniz. Susam ayrıcı tıp, kozmetik, kahvaltılık ürünler şeklinde bir oldukça sektörde kullanılmaktadır. En iyi gelir getiren tarımsal ürünler içinde yer alır. Daha detaylı data için para kazandıran bitkiler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
Topraksız Ziraat Iyi mi Yapılır?
NASA tarafınca geliştirilmiş olan uzayda nebat yetiştirmek üstüne kurulmuş bir sistemdir. Artık günümüzde evlerde ve büyük sera alanlarında üretim gerçekleştirilebilmektedir. Öteki bir adı su da tarımdır. Sulama şeklinde bir derdiniz olmamaktadır. Topraksız ziraat için ihtiyacınız olanlar bitkinin tutunabileceği bir yüzey platformu, su ve mineraldir. Bu yöntem ile evinizde dahi topraksız ziraat yapabilir ve yüksek verim elde edebilirsiniz.
Düşük maliyetle topraksız ziraat sistemi oluşturmak ister misiniz. Evde, balkonda ve serada kendi sisteminizi kolaylıkla kurabilirsiniz. Topraksız ziraat iyi mi yapılır başlıklı yazımızda resimli ve detaylı bir halde öğrenebilirsiniz.
Tarım Yaparak Para Kazandıracak Çok önemli İş Fikirleri 2017
Susuz Ziraat Iyi mi Yapılır?
Küresel ısınmaya karşı bulunmuş olan bir yöntemdir. Susuz Ziraat günümüzde popüler değildir ve yeni bulunmuş bir yöntemdir. Sebze yetiştiriciliğinde kullanılan bir tekniktir. Bilhassa desti domatesi yetiştiriciliğinde verimli sonuçlar alınabilmektedir. Su kuyusu açma şeklinde bir derdiniz olmadan damıtma yöntemi ile yapabilirsiniz.
Organik Ziraat Iyi mi Yapılır?
Üretimi ve talebi en oldukça olan ziraat çeşitlidir. İlkel ziraat şekilleri sebebi ile sebze ve meyveler ilaçlanmış ve genetiği bozulmuş bir halde karşımıza çıkmaktadır .Bundan dolayı yarar içermeyen bu gıdaların ıslahı için organik ziraat ön plana çıkmaktadır. Meydana getirilen organik ziraat ise düzgüsel meydana getirilen tarımsal iş fikirleri yöntemlerine gore daha çok gelir elde etmemizi sağlamaktadır.
Topraklı Ziraat Iyi mi Yapılır?
Eski ziraat şekilleri, geleneksel ziraat yöntemleriyle meydana getirilen bir ziraat türüdür. Gübreleme, ilaçlama, sulama ve kaliteli ıslah edilmiş tohumlar olmadan bilinçsiz bir halde yapılır. Çoğu zaman yetiştiren ürünler çözümleme yapılmadan alışkanlıklar ile devam eden ürünlerden seçilir. İklim koşullarına aşırı bağlı ve verimliliği düşüklüğü yüksektir. Buna ilkel tarımda diyebiliriz. Uzak durmamız ihtiyaç duyulan ziraat metodudur.
1-Para Kazandıran Bitkiler Nedir?
2022 senesinde para kazandıran bitkilerle ilgili araştırma yapıyorsanız, bu mevzuda asla zorlanmayacağınızı bilmelisiniz. Zira patatesin bile kilo fiyatının 10 TL bulunduğunu düşünürsek size para kazandıracak bir oldukça nebat mevcut. Sadece daha spesifik ürünler arıyorsanız, tıbbi aromalı bitkilerle ilgilenebilirsiniz. Bunlar içinde adaçayı, lavanta, kantaron vb. bitkiler mevcut. Doğal olarak bu bitkileri ekmeden ilkin alıcı bulmanız gerekir. Alıcısı hazır olan ziraat ürünleri risk almadan gelir elde etmenizi elde edecektir.
2-Türkiye’de Yetişen Pahalı Bitkiler Hangileridir?
Topraksız olarak meydana getirilen ziraat ürünleri, serada kışın üretilen ürünler ve aromatik bitkiler Türkiye’de yetişen en pahalı bitkiler arasındadır. Doğal olarak son dönemlerde Trüf mantarı, Ginseng vb. bitkilerin evcilleştirildiğini görebilirsiniz. Bu biçim bitkilerin kilogram fiyatı 1000 TL’den başlamaktadır. Bambu ağaçları ise, Türkiye’de yetişme olasılığı en zorluk derecesi yüksek ziraat üründür. Zira kafi sulak alanı bulmak oldukça zor olacaktır.
3-Para Kazandıran Tarımsal iş fikirleri Nedir?
Ziraat yapmak kazançlı iş fikirleri arasındadır. Sadece teknolojik üretimler yapmış olursanız bu kaide geçerlidir. Dünya üstünde gelişmiş ülkelerin ziraat üretim verimi, öteki ülkelere oranla 3-4 kat daha fazladır. Verimi arttırmak daha karlı üretim yapma fırsatı elde edecektir. Bundan dolayı topraksız ziraat ve susuz ziraat şeklinde yöntemler ile para kazanabilirsiniz.
4-En Karlı Ziraat Ürünleri Nedir?
Listede en karlı ziraat ürünlerini sizlerle paylaştık. Yalnız bu ürünlere bağlı kalmayınız. Kenevir, Ejder meyvesi, ananas, vb. tropikal meyveler yetiştirerek daha yüksek gelir elde edebilirsiniz.
5-En İyi Gelir Getiren Ziraat Ürünleri Nedir?
Yukarıda tüm bu soruların yanıtını detaylıca verdik. Ziraat yaparak size para kazandıracak en karlı ürünler yukarıda sıralama halinde yer almıştır. Bu ürünler yetiştiricilerine yüksek kar marjı sağlamaktadır.
” En karlı ziraat ürünleri ” mevzusunda sizin de fikirleriniz var ise yorumlar bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.