Define İşaretleri ve Anlamları

Definecilik hayata geçirmeye karar verdiyseniz, ilk olarak tüm bildiklerinizi unutmanız gerekiyor. İnternet üstünde gömü işaretleri ve anlamları ile ilgili araştırma yaptığınızda bilimsel verilere sığmayacak açıklamalar bulacaksınız. Bunların büyük bir kısmının yanlış informasyon olduğuna güvenilir olabilirsiniz. Bilhassa gömü bu sembolün altındadır diyenlerin. Gömü işaretleri ile ilgili informasyon sahibi olmak istiyorsanız sembol bilimiyle ilgilenmeniz gerekiyor. Doğal olarak bunun yanında mantıklı ve maddeci bir fikir biçimine haiz olmak koşul. Kimler işaret kullanılır, gömü hangi bölgelerde aranır, hangi işaretlere güvenmelisiniz, ihtiyacınız olan dedektörler ve işinizi kolaylaştıracak yöntemler şeklinde detaylı bir yazı hazırladım. Yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda güvenilir olun bu mevzuda deneyim sahibi olmuş olacaksınız.

Define İşaretleri ve Anlamları

Gömü İşaretleri ve Anlamları

Öncelikler gömü aramak ya da gömü bulmak şeklinde hayalleriniz var ise, bu mevzuda kendinizi hazırlamalısınız. Yasal süreç hakkında ve definecilikle ilgili tüm detayları edinin. Zira gömü arayan bir fazlaca kişinin yapmış olduğu en büyük hata informasyon eksikliğidir. Gömü işaretleri ve anlamları mevzusunda, aşağıda bahsetmiş olduğumuz bilgiler, bu aşamada mühim bir adım atmanızı elde edecektir.

Okuyun: Definecilik ile aradığınız hazinelerin kıymetini öğrenmek için Zamanı Yaratı Paralar ve Tutarları başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

Gömü İşaretleri ve Anlamları

Define İşaretleri

Gömü İşaretleri

Bayağı insanların gömüleri için gömü işaretlerinden faydalanmaya çabalamayın. Sembol dili çoğu zaman büyük hazineler için kullanılır. Eşkiyalar, krallar, bölge hazineleri, kiliseler ve mezarlar için gömü işaretleri kullanılır. Eski zamanlarda banka şeklinde bir kurumlar olmadığından kıymetli eşyalar toprak altına gömülerek saklanırdı. Ya da kimi uygarlıklarda kıymetli eşyalar ölen şahıs ile beraber gömülürdü. Bu hazinelerin yer tespitinin yapılabilmesi için gömü işaretleri kullanılır.

 

Ermeni Hazineleri

Devletimizde en fazlaca Ermeni hazineleri ile karşılaşılmıştır. Bunun sebebi Ermenilerin kaçarak bulunmuş olduğu bölgeleri terk etmelerinden oluşur. Dolayısıyla kıymetli eşyalar ya evlere ya da toprağın yüzeye yakın olan kısmına gömülmüştür. Ermenilerde mezarlara kıymetli eşya gömmek şeklinde bir kavram yoktur. Büyük hazineler için ise bireysel işaret dilini kullanılırlar.

 

Eşkiya Hazineleri

Eşkiyalar çoğu zaman görkemli mağaralarda yaşayan insanlardan oluşur. Bunlar sanılanın aksine bilgisiz insanoğlu değiller. Bundan dolayı kıymetli eşyalarını gömmek için uzmanlardan faydalanmışlardır. Hususi taş, tuzak, harita yapımı şeklinde durumlarda informasyon sahibi insanları çalıştırıp servetlerini güvene almışlardır. Eşkiya hazinelerinin büyük bir kısmının mağaralarda olduğu tahmin edilmektedir.

 

Kilise Hazineleri

16. yüz yılda reformlar yapılana kadar kiliseler ve manastırlar zenginlik sahibiydi. İnsanlar tüm kıymetli eşyalarını kiliselere affetmek zorundaydı. Kiliselerin bu tarihe kadar büyük hazinelere haiz olduğu malum bir gerçek. Bu hazinelerin büyük bir kısmı ya kilisenin etrafına ya da gömü işaretleri kullanılarak belirli bölgelere gömüldü. Zanaatkarlar ve sanatla uğraşanların kilisenin hizmetinde olması bu işaretlerin oluşturulmasında büyük bir rol oynamıştır.

 

Gömüt ve Lahit Hazineleri

Ermeni mezarlarında gömü ararsanız eliniz boş döneceksiniz. Bunun için ilk olarak tarih bilgisine haiz olmanız gerekir. Eski Türklerin kurgan denilen mezarlarında ve Trakya kral mezarlarında gömü bulmanız mümkün. Hatta bu mezarlardan gömü bulmuş olanlar var. Öldükten sonrasında yaşamın var olduğuna inanan bu toplumlar, ölen kişiyi eşyaları ve kıymetli hazineleriyle beraber gömer. Eğer 2 yada 3 odalı bir gömüt bulduysanız bilin ki hükümdar mezarıyla karşı karşıyasınız.

 

Krallık ve Bölge Hazineleri

Krallıklar daima işgal tehlikesiyle karşı karşıyadır. İşgallerin büyük bir kısmı ganimet elde etmek için yapılmıştır. Dolayısıyla mevcut krallık hazineleri gömü işaretleri yardımıyla birden fazla bölgeye dağıtılır. Bunun için kralların yada hükümdarların sadık çalışanları görevlidir. Sanatçılardan, zanaatkarlardan ve bilim adamlarından bu mevzuda destek alınarak, harita oluşturulur. Bu biçim defineler tuzaklar ve aldatmacalarla doludur. Yüksek mevkiler ve dik yamaçların ulaşılmayan kısımları gömü yeri olarak belirlenir.

paragraftan ilkin 18

 

Gömü İşaretleri Iyi mi Anlaşılır?

Burası en mühim kısım dostlar. Gömü işaretleri ve anlamları tek başına kafi değildir. Hatta gömülü olan definelerin yalnız ufak bir kısmı işaretler yardımıyla saklanmıştır. Gömü arama mevzusunda işinizi kolaylaştırmak istiyorsanız mantıklı düşünüp, empati kurmaya çalışmalısınız. Siz olsaydınız o dönem de ne yapardınız şeklinde. Öteki sitelerde en fazlaca eleştirdiğim kısım bu aşama. Çeşme gördüyseniz altına bakın, yılan var ise kaçın, hac işaretleri simetrikse hazineyi buldunuz şeklinde. Bu biçim akla mantığa sığmayan işaret diline inanmayın. Sonuçta topluluk hazinelerini aramıştınız. Her topluluğun işaret dili birbirinden farklıdır. Ek olarak kim niçin saklamış olduğu hazinenin üstüne, kendi toplumundan olanların bilmiş olduğu bir işaret bıraksın? Bundan dolayı bireysel işaret dili daha fazlaca kullanılır. Bunu çözmek içinde mantık yürütmeniz gerekiyor. Şimdi işinizi kolaylaştıracak adımlara geçelim. İlk yapmanız ihtiyaç duyulan hedef bölgenizi daraltmak.

Not: Gömü işaretleri ve anlamları mevzusunda araştırma yapmadan ilkin kesinlikle definecilik kanunu kapsamında araştırma yapmanız gerekiyor. İzinsiz meydana getirilen kazılar kabahat kapsamına girmektedir. Kütür ve Gezim Bakanlığının sitesinde lüzumlu açıklamalar yer almıştır.

 

1.Gömü Aranılacak Bölgeler

Hangi bölgede araştırma yapacağınıza karar vermek için tarihsel olarak bir araştırma yapmanız gerekiyor. Varlıklı olan uygarlıklar, en fazlaca gömü bulunan bölgeler, ölülerini eşyalarıyla beraber gömen toplumlar ve devamlı olarak savaşların yaşandığı bölgeler sizin ilk hedefiniz olmalı. Eğer göçebe toplumların yaşamış olduğu bölgeleri hedef alırsanız hata yapmış olmuş olursunuz. Türkiye de Anadolu topraklarının büyük bir kısmı bu şartlara uyum sağlıyor. En eski yerleşim toprakları olması ve tarihte bir fazlaca savaşın yaşanması gömü bulma şansını arttırmaktadır. Doğal olarak köy, kasaba, mahalle olarak arama bölgesini daraltmalısınız. Ermenilerin ve Rumların evlerini kaçarak terk etmelerinden dolayı, bu varlıklı toplumlara ilişik hazineleri bulmak daha kolaydır. Şu sebeple kıymetli eşyalarını gömmek için fazla zaman bulamamışlardır. Doğu Anadolu, Kars ve Ardahan’da bu biçim definecilik hikayelerini duyabilirsiniz. Ardahan’da bir fazlaca köyde Ermeni kilisesi ve evleri yer almıştır.

 

2.Gömü İçin Empati Aşaması

Gömü için bölge bulmak güvenilir olun en kolay aşama. Definecilik yaparak geçimini sağlayanları yada daha ilkin gömü bulmuş olanları duymuşsunuzdur. Bu sayede kolaylıkla bölgeyi belirlediğinizi düşünüyorum. Ilk olarak bu aşamada gömü işaretlerini unutun. Siz olsaydınız kıymetli eşyanızı nereye saklardınız onu düşünün.

Kıymetli eşyalarınızı çalınmaya ya da başınıza herhangi bir iş gelmesine karşılık eşinize ve çocuklarınıza aktarmak için saklarsınız. Eğer eşinize bu çocuklarınıza aktarmak istiyorsanız ya harita kullanırsınız ya da her insanın ortak olarak bilmiş olduğu yakın bir yere gömersiniz. Bir tek kendiniz bulmak için gömeceksiniz kesinlikle yaşadığınız yerden uzak kimsenin göremeyeceği ve kolay kolay gitmeyeceği bölgeleri seçmek mantıklı.

 

Kıymetli eşyaları kimsenin göremeyeceği şekilde gömmek için en mantıklı yer evler ve yakınıdır. Bu sayede aile bireylerinin de kolaylıkla ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Doğu Anadolu’da bir fazlaca ermeni evlerinin altında tüneller yada kuyular bulunmuştur. Evlerin yanında bulunan kuyular, ambarlar ve işaret içeren taşlarda gömü yeri belirlemek için kullanılabilir. Sadece direkt bir taşın altına kıymetli eşyayı gömmek mantıklı değil. Bunun için taşın belirli bir konumuna ilişik mesafeye gömü gömülür.
Kıymetli eşyaları evden uzakta bir yere gömeceksiniz yaşadığınız bölgeden uzak, sizi kimsenin göremeyeceği bir yeri seçmeniz mantıklı. Eğer bulunduğunuz bölge yüksek tepelerden oluşuyorsa kesinlikle bir kayayı, ağacı yada size set örecek nesneyi arkanıza almanız gerekir. Bu sayede siz kıymetli eşyanızı gömerken kimse sizi görmemiş olur. Doğal olarak tek seçeneğiniz size set örecek olan nesnenin altına kıymetli eşyanızı gömmek olacaktır.
Mağaralar gömü gömmek için evlerden sonrasında en fazlaca tercih edilen 2. yerlerdir. Gezim bakanlığı verilerine bakılırsa Türkiye’de 20 binin üstünde mağara olduğu tahmin edilmektedir. Wikipedia ise bunun için 30-35 bin aralığında bir sayı vermiştir. Bu biçim mağaralar hem de eşkiyaların yaşamış olduğu ve malzemelerini sakladıkları yerlerdir. Naturel görüntüyü bozmayacak şekilde işaretlemeler yapılarak definenin yeri gösterilmiştir. Kısaca burada hazinenin olduğu kimsenin gözüne çarpmaz. Sizde olsanız güvenilir olun aynısını yapardınız.
Kral mezarları ile düzgüsel halkın mezarı birbirinden farklıdır. Bu mezarlar için hususi işaretlemeler kullanılır. Yazı sonunda bu tarz şeyleri detaylı olarak bulabilirsiniz. Krallar tüm uygarlıklarda çoğu zaman en kıymetli eşyasıyla beraber gömülür. Eğer kazı yaparken at iskeleti görürseniz, ya savaşçı ya da krallıkta mühim yetkiye haiz birisinin mezarına ulaşmış olabilirsiniz.
Gömü bölgesinin kolaylıkla işaretlenmesi için organik nesnelerden faydalanılır. Ağaçlar, renkli kayalar, güneşin konumu, akarsu ve çeşmelere olan konum çoğu zaman esas alınır.

 

3.Gömü  Yer Tespiti

Son aşama bu kısım. Nokta atışı yer tespiti yapabilmek için 2 seçeneğiniz var. İlk olarak var ise gömü işaretleri ve anlamlarından faydalanırsınız. Öteki seçenek ise dedektör kullanmak. Sadece bu işte uzman olanlar dedektörlerin büyük bir kısmının bir işe yaramadığını bilir. Şu sebeple toprak mineral bakımından oldukça zengindir. Dedektörler bundan dolayı en kolay yoğunlukta bile sinyal vermeye adım atar. Altın arama çubukları ile boşluk bulmaya çalışmak ise dedektörlere bakılırsa daha mantıklı. Sadece yalnız işaretlere önem vererek gömü bulmak isterim diyorsanız, devamlı sağı solu kazmadan daha kolay hedefinize ulaşabilirsiniz. Bu ermeni, Rum ve Osmanlı döneminde yapılmış olan gömülerde mümkündür. Daha detaylı informasyon için sembollerin anlatıldığı kitaplardan faydalanabilirsiniz.

 

Gömü İşaretleri Anlamları

Gömü işaretleri ve anlamları mevzusunda bir fazlaca site yada kitap bulabilirsiniz. Sadece yukarıda size bazı gerçekleri anlattım. Her taşın altına bakmanıza gerek yok. Güvenilir olun bunu tecrübe etmek isteseniz ne ömrünüz ne de paranız yeter. Tarih bilgisi ve bölge tespiti en mühim aşama. Gömü işaretleri ise yalnız ihtiyacınız olanı bilmeniz kafi. Her çivi çakılmış ağaca, her yılan işareti bulunan taşa ya da her çeşmenin altında bir gömü aramaya çabalamayın. Definecilik yapayım derken tılsım, 3 harfliler, çarpılma şeklinde doğa ötesi dışı verilere inanarak kafayı yemiş olanlar var. Bu biçim düşüncelerin abartı olduğuna inanabilirsiniz. Bir tek zehirlenmiş ve tuzaklı olan definelere karşı dikkatli davranmanız gerekir. Şimdi işinize yarayacak olan işaretleri inceleyelim.

 

Gömüt İşaretleri ve Anlamları

Çakıl Taşları

Çakıl taşları ile örülmüş yada üstü kapatılmış mezarlar ile karşılaşırsanız, asla heyecanlanmayın. Bu biçim mezarlar boştur ve basit insanlara aittir. Görsel olarak etkisinde bırakan bir görünüme haiz olmadığından bunu kolaylıkla anlayabilirsiniz.

 

Aslan İşareti

Çoğu zaman kaya mezarlarda görülen kabartma figürüdür. Kral mezarları için kullanılır. Çift aslan figürünün yer almış olduğu kaya mezarlar ya da lahitlerin kıymetli olduğu anlatılır. Tarih süresince toprak altında kalmış bir fazlaca kral mezarı vardır. Bu mezarlar çoğu zaman tuzaklanmıştır. Aslan gücü ifade etmiş olduğu için kullanılan bir semboldür.

 

Kaya Mezarları İşareti

Kaya mezarları yuvarlak, kare yada kalp şeklinde oymalar ile yapılır. Bundan dolayı oymak için daha kolay yapıda olan kaylar tercih edilir. Bu biçim kayalar aynı renge haiz horasan sıvası ile son haline getirilir. Horasan sıvasında yumurta akı, volkanik küller ve bir ekip çakıl parçaları kullanılır. Çoğu zaman Bizans ve Roma dönemine ilişik sanat olarak bilinir.

 

Oda Mezarları 

Oda mezarları gömü bulma ihtimalinizin yüksek olduğu yerlerdir. Toprak altına inşa edilir. Ziyaret edilmesi ve anılması kolay olsun diye yerleşim alanlarının yanına inşaa edilmiştir. Çoğu zaman yıkılmış olan zamanı harabelerin altında bulunma ihtimali yüksektir. Oda mezarları antik çağlarda yapılmışlardır. Bu mezarlar dini semboller ile işaretlenmiştir.

 

Hac İşareti

M.S yapılmış olan mezarlarda hac figürünü görebilirsiniz. Bu figürün kullanış biçimi altında yatan kişinin mevkisini ifade eder.4 yapraklı gonca şeklinde olanlar çoğu zaman savaşçılara ya da asil aile üyelerine aittir. Daha görkemli olanları ise devlet yöneticilerine ve krallar için kullanılmıştır.

 

Yılan İşareti

Yılan işareti mezarlarda ve gömü yerlerini belirlemede fazlaca kullanılır. Antik çağ öncesi inançlarda bazı hayvan figürleri mukaddes sayılmıştır. Yılan ise koruyucu ve tılsım etkisine haiz olan bir hayvan olarak bilinir. Yılan işaretini gördüğünüz anda, defineyi bulduğunuzu düşünmeyin. Her toplumda bu işaretlerin anlamı farklıdır. Dini seramoniler içinde bu semboller kullanılır. Kısaca yalnız gömü yerini belirlemek için kullanılmaz.

 

Çözülmüş Gömü İşaretleri

Şimdi aşağıda sıralayacağım işaretler arkeologlar tarafınca kısaca bilimsel olarak çözülmüş gömü işaretlerini ifade eder. Bu işaretler yardımıyla zamanı kalıntılar ve eski çağlara ilişik hazineler bulunmuştur.

Ağaç İşaretleri

Ağaçlarda çoğu zaman işaretleme amacıyla kurşundan yapılmış çiviler kullanılmıştır. Elinizde harita yoksa bu işaretlerin ne anlama geldiğini çözmeniz zor. Ağaca çivi çakılmış olması o ağacın altında gömü bulabileceğinizi ifade etmez. Bulduğunuz yaşlı ağaç ile beraber extra bir işarete ihtiyacınız var. Bunun için ağaç çevresinde yer edinen sıradışı durumları incelemeniz gerekiyor.

 

Ok İşareti

Kolay bir işaret olmasına karşın dikkate alınması gerekir. Ok işaretinin dini yada herhangi bir anlamı yoktur. Bundan dolayı bir şeyi işaret etmiş olduğu anlamını çıkarabilirsiniz. Sadece hem de şaşırtma amaçlı da kullanılmış olabilir. Ok yönünün tersinde ilerlemek gerektiği şeklinde. Bunun için fazlaca yönlü olarak düşünmeniz gerekiyor.

 

Büyük İstavroz 

Bu işaret büyük bir halde zemine çizilmişse ve Horasan sıvası ile ilgili de bir kanıt bulursanız defineye yaklaşmış olabilirsiniz. Çoğu zaman yüksek bölgelere bu biçim mezarlar inşaa edilir. İnanışa bakılırsa yüksek rütbeye haiz olan kişiler, bulunulan konumun en yüksek tepesinde bir mezara gömülür. Yüksek tepelerde yalnız istavroz işareti aramanıza gerek yok. Değişik hayvan figürleri ya da desenli çizimler de yol gösterici olabilir.

 

Çıplak Hanım Figürü

Bazı uygarlıklarda hanım mezarları için çıplak hanım heykeli yapılırdı. Doğal olarak bu yalnız asil kişiler için kısaca prensesler ve aile üyeleri için inşa edilir. Bu biçim figürün altında yada yanında gömüt olabilir. Sadece bu işaret definenin kaç metre yakında olduğu mevzusunda size informasyon vermez. Bazı sitelerde 50 metre, 10 metre şeklinde ifadeler görmüş olacaksınız. Tamamen uydurma olduğuna güvenilir olabilirsiniz.

 

Binilmiş At İşareti

Bu sembol savaşçılar yada krallar için yapılabilir .Tamamen gücü ifade etmek için kullanılmıştır. Krallar tarafınca ölen savaşçılarını onurlandırmak için yaptırılır. Bu biçim işaretlerin olduğu yerlerde yalnız gömüt var ise gömü bulabilirsiniz. Aksi takdirde yakınında gömü var şeklinde bir anlam çıkaramazsınız.

 

Delikli Kayalar

Bu kayalar bir fazlaca anlama haiz olabilir. Şu sebeple en kolay yapılabilecek işaretlemedir. Bir ekip kaynaklarda ermeni mezarları için kullanıldığı söyleniyor. Sadece definenin bulunmuş olduğu bölgeleri ifade etmek amacıyla da kullanılır. Deliğin gösterdiği yön yada tersi şeklinde anlamlar çıkarabilirsiniz. Çoğu zaman bireysel işaretlemeler için yapıldığından kati bir anlam çıkarmak yanlış olur.

 

Kaya Merdivenler

Eğer yüksek bir tepeye doğru bu biçim merdivenlerden görürseniz, büyük olasılık tapınağa ya da kral mezarına ulaşmak için yapılmıştır. Normalde yüksek bir tepeye gelişi güzel bir merdiven yapılmasının anlamı yoktur. İnanç tapınaklarında gömü bulma ihtimaliniz yüksektir.

 

V İşareti

Bir fazlaca uygarlık ve topluluk tarafınca kullanılmış işarettir. Yön belirleme ve işaret etme anlamları taşır. Hem de bir yılanın çatallı olan dilini yada balığın kuyruğunu simgeleme anlamı da taşır. Bununla ilgili net bir anlam çıkaramazsınız. Sadece üzerine gidilmesi ihtiyaç duyulan bir işarettir.

 

Kare ve Yuvarlık Semboller

Bu biçim semboller çoğu zaman mezarları ifade eder. Naturel olaylardan dolayı tahrip olmuş bu biçim mezarların içi suyla dolmuştur. Etrafından buna benzer mezarlar ya da herhangi bir işaretlemeler var ise doğru yolda olduğunuza güvenilir olabilirsiniz. Bu sembolün kayalara işlenmiş olması mühim. Aksi taktirde topraksı yapılarda arama yapmanız boşa çıkacaktır.

 

Çift Başlı Kartal

Bu işaret ile yüksek tepelerde karşılaşabilirsiniz. Kimi süre devlet sembolü, kimi zamanda askerleri onurlandırmak için yapılmıştır. Altında yada yakınında gömüt bulabilirsiniz. Eğer gömüt var ise kıymetli eşyalarında onunla beraber gömülmüştür. Doğal olarak yalnız figür  olarak da yer alabilir. O süre hakim tepenin görmüş olduğu yerde bir uygarlık yaşamıştır diyebiliriz.

 

X İşareti

Bu işaret hac işareti ile karıştırılabilir. Bu tam olarak anlayamazsınız. Kimi zaman gömünün olduğu yer belirtmek için kullanıldığı söylenir. Sadece oldukça saçmadır. Zira saklamak için uğraşılan kıymetli gömü eşyalar kolaylıkla bulunabilir. Eşkiyaların bu işaret yardımıyla envanter saklamış olduğu da söylenir.

 

Kaplumbağa İşareti

Kaplumbağa bilgeliği işaret eder. Bir çok medeniyette bu anlamda kullanılmıştır. Bilge insanların lahitlerinin üstüne kaplumbağa figürü yapılır. Bu insanoğlu kıymetli eşyaları ile beraber bu figürün altına gömülür. Hem de saygınlığı açısında bilge insanların mezarı kent meydanlarında bulunur. Eğer kaplumbağa simgesi bulunduğunuz bölgede tek başına kalmışsa, çevresinde yer altında kalmış bir kent olabilir.

 

Definede Balık İşareti

Akarsu yada denize yakın olan yerleşim yerlerinde bu biçim figürler bulabilirsiniz. Antik çağlarda insanoğlu geçim kaynaklarını mukaddes olarak kabul etmişlerdir. Balık işareti mukaddes olarak figür edilmiş olabilir. Hem de mabetlerin üstünde bolluğu ve bereketi temsil etmek için de kullanılır.

 

Gömü Tuzakları ve Tılsımlar

Ilk olarak ruhani olarak tılsımların olduğuna inanmıyorum. Kısaca hazineyi çıkardığınız esnada çarpılma şeklinde bir durumunuz olmaz. Bir tek defineyi oraya gömenler tarafınca tuzaklanmış olabilir.

En fazlaca karşılaşılan tuzak yöntemi ise zehir ve su ile yapılandır. Zehir hazineye sürülür. El ile temas eden şahıs en kısa zamanda yaşamını kaybeder. Su tuzağı ise çoğu zaman eşkiyalar tarafınca kullanılır. Hazineye ulaşmaya çalıştığınız anda, kayanın altında bulunan çukur su dolmaya adım atar.

Kolay tuzaklar şeklinde görünün çukur tuzakları ile de karşılaşabilirsiniz. Çukurun içinde dik yerleştirilmiş oklar yar alır. Dikkatli bulunmadığınız taktirde içine düşüp ölme ihtimaliniz yüksektir. Doğal olarak bunun yanında merdiven, kaya ya da kurulmuş ok tuzakları ile de karşılaşabilirsiniz.

 

Gömü İşareti Kitapları

Bu kitapların zamanı açıdan informasyon verenlerini okumanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde yalnız işaret dilinden oluşanları pek işinize yaramayacaktır. Bu kitaplardan birini araştırma fırsatım oldu. İşaretlerin %70’inden fazla Japon, Mısır ve Trakya imparatorluğuna ilişik. Bir tek Rum ve Ermenilerle ilgili olan işaretler bizim işimize yarıyor. Öteki Osmanlı için olanları ise bulması oldukça zor. Şu sebeple Osmanlı Devleti  650 senedir yerleşik konumda olan bir imparatorluk. Bu devrin hazineleri daha derinde yada yerleşim birimlerinin altında yer almıştır.

Gömü Tılsımlarının Çözümü- Uğur Elektronik
Altın Göz – Gömü İşaretleri ve Sembolleri
Gömü Avcısının El Kitabı
Gömü Sırları – Niyazi Özkan

Gömü İşaretleri ve Anlamları başlıklı yazımızın sonuna geldik. Gömü işaretleri ile ilgili parasız katalog ve PDF dosyası için yorumlar bölümünden bizlere  ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın