Bulut tabanlı yazılım Günümüz teknolojisinde oldukça ergonomik bir depolama aracı olarak kullanılmaktadır. ingilizce anlamıBulut bilişim” olan bu sunucular, depolama kapasitesini kullanan kişilerin web üstünden tüm verilerini istedikleri şeklinde depolamasına, güncellemesine ve indirmesine olanak tanır. Bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar ile süratli bir halde erişebileceğiniz ve hatta arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu sistem web tabanlıdır. Informasyon hizmetleri da açıklanabilir.
bulut yazılımı Sistemleri daha iyi idrak etmek için günümüz internet sayfaları ve uygulamaları bulut yazılımlarına en iyi örnek olabilir.
Hızlı erişim
Bulut Bilişimin Yararları Nedir?
Günümüz teknolojisinde hususi şirket çalışanları, web yöneticileri, web işleri ile uğraşan kişilerin bir çok işlerini kayıt altına alabilmek ve istedikleri yerden indirip düzenleyebilmek için bulut yazılım servislerini kullanmaktadırlar.
Mesela, Office belgelerinizi program yada uygulamayı indirmeden bir web tarayıcısı üstünden yapabilir ve bu tarz şeyleri bulut tabanlı yazılım deponuza kolayca aktarabilirsiniz. Bulut tabanlı yazılımlar ile hem işinizi hızlandırabilir hem de güvenliğinizi sağlayabilirsiniz. Bulut Tabanlı Yazılımların başlıca özelliklerini ve faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
İnternetin olduğu her yerde dosyalarınıza erişme, Kayıtlı dosyalarınızı indirme ve düzenleme, Size hususi dosyaları, belirlediğiniz şifreler ile güvenli hale getirme.
Bulut tabanlı yazılımların yararları yukarıda bahsedilen maddelerle sınırı olan değildir. Hepimiz kendi sektörüne nazaran bu yazılımların birçok değişik yararını görebilir. Şunu da belirtmekte yarar var: Bulut tabanlı yazılımlar bir tek bireysel olarak değil, kurumsal alanlarda da kullanılıyor.
Bulut Tabanlı Yazılım Örnekleri
Bulut Tabanlı Yazılım Örnekleri
Bulut tabanlı yazılım Bulut tabanlı yazılım örnekleri sunan oldukca sayıda şirket var, bunların içinde dev firmalar da var;
iCloud Yandex.Disk Google Drive Dropbox SkyDrive Turkcell Akıllı Bulut Ubuntu
Vermiş olduğumuz büyük şirket örneklerinin haricinde bireysel olarak çalışan birçok şirket da bulunmaktadır. Ek olarak Akınsoft firmasının kurumsal alanlarda en oldukca tercih edilen firmalardan biri bulunduğunu söyleyebiliriz. Akınsoft’un ne işe yaradığını web kafe döneminden pek oldukca şahıs bilecektir.
Bulut Bilişim Hizmet Modelleri nedir?
Birçok alanda etkinlik gösteren bulut bilişim hizmetleri, sağladıkları hizmet sonucunda 3 değişik şekilde listelenmektedir. Bulut Bilişim hizmet modelleri;
Laas Altyapı Hizmeti
En oldukca tercih edilen hizmetler içinde yer edinen altyapı hizmetinde bulut yazılım firmaları sizlere fizik sunucuları vermektedir. Hem de kendinize ilişik bir ağa haiz olmak anlamına gelir.
Paas – Platform Hizmeti
Çoğu zaman uygulama yazılım geliştiricileri tarafınca tercih edilen Paas modeli, php ve Java şeklinde birçok uyumlu uygulamanın kurulumu ve servisi için kullanılmaktadır. Mesela, bu yazılımlarla bir excel uygulaması oluşturabilirsiniz.
SaaS Yazılım Hizmeti
Saas: “hizmet olarak yazılım” yazılım anlamına da gelebilir. Bunu bilgisayarınıza bir uygulama indirmek yerine internet sayfaları üstünden süratli bir halde yapmanızı elde eden Saas yazılım modeli, birçok orta derslik insan tarafınca kullanılmaktadır.
Bunlara bir örnek vermek gerekirse: e-posta servisleri, yıl takvimleri ve birçok ofis uygulaması başta gelmektedir. Saas yazılımlarının bilhassa şirketlerde ve fabrikalarda insan kaynakları tarafınca kullanıldığını söyleyebiliriz. Ek olarak ödeme mantığı ile çalışan Netflix, en iyi Saas örneklerinden biridir.
Bu yazıda günümüz insanının pek oldukca merak etmiş olduğu Bulut tabanlı yazılım Ne işe yaradığını, hangi sürümlerin hangi alanlarda kullanıldığını, Bulut tabanlı yazılım örnekleri ve faydalarını aktarmaya çalıştık. Bulut tabanlı yazılımlar için web üstünden fiyat alabilirsiniz.
Bu yazının İngilizce versiyonunu şu linkten okuyabilirsiniz: Bulut Tabanlı Yazılım Nedir, Özellikleri Nedir?